Het belang van certificaten

Zakkenvullerij

“Certificaten zijn er alleen maar om de zakken van opleiders te vullen” zegt Jeroen tijdens een intakegesprek wat ik met hem heb, “Discriminatie is het. Ik ken BiSL en ITIL hartstikke goed, ik werk er al jaren mee, maar ik ben nou eenmaal niet zo goed in het doen van examens”.  Jeroen is een keurig in nette broek en nette blouse gestoken man van middelbare leeftijd. Een aangenaam persoon om mee te praten. Enthousiast over het werk wat hij de afgelopen 16 jaar als Functioneel Beheerder heeft gedaan. Zijn vorige werkgever moest bezuinigen. Hij wil graag weer aan de slag. Zijn enthousiasme kan echter zijn gebrek aan certificering niet vervangen. Hij kan niet aantonen wat hij weet. Voor deze opdracht kan ik hem daarom niet aanbieden. Ik bied Jeroen een assessment aan, waarmee hij zijn kennis en vaardigheden aan kan tonen.

 

Lees verder

Trots haar moeders te zijn

Ik ben laat vandaag en zit daarom om negen uur het achtuurjournaal te kijken wanneer dochterlief de foto appt waarop te zien is dat het haar vandaag eindelijk gelukt is de hoge golven van Costa Rica te bedwingen. Glunderend kijk ik opzij naar mijn geliefde P die op hetzelfde moment dezelfde foto van dochterlief ontvangt. Wat zijn we er trots op haar moeders te zijn!

 

Lees verder

Digitale inbrekers momenteel zeer actief.

Bah! Drie van onze klanten zijn deze week slachtoffer geworden van data-blokkades. Randsomware in hun systemen heeft ze voor kortere of langere tijd stil gelegd.  Eén van hen is zelfs dagenlang onbereikbaar geweest. Dit voelt niet goed, mensen. We moeten ramen en deuren, cq pc’s, laptops, tablets, telefoons, emails en websites beter gesloten houden.

 

Lees verder